La Fiorita

Siden sin grundlæggelse i begyndelsen af 1990'erne har La Fiorita Estate altid bestræbt sig på at forbedre holdbarheden og den aromatiske kompleksitet af sin Brunello. Målet er at fange den magiske harmoni mellem de forskellige terroirs, det unikke klima og stjernen fra Montalcino, Sangiovese-druen.

Hos La Fiorita er der ingen kompromiser eller genveje fra vinavl til vinfremstilling. Hvert trin er omhyggeligt styret for at sikre den reneste oversættelse fra jord til flaske, hvilket skaber et solidt fundament for ejendommens fremtid og de kommende generationer.

Mød ejeren af vingården - Natalie Oliveros

Natalie Oliveros er en af fem søstre og blev født i det nordlige New York.

I begyndelsen af 2000'erne, parallelt med sin karriere i voksenunderholdning, blev hun introduceret til La Fiorita. Natalie færdiggjorde hendes uddannelse i Winemaking og i dag er Natalie hovedindehaver af La Fiorita Brunello di Montalcino.

Hun leder et team, der inkluderer Luigi Peroni, (ejendomsforvalter), Vincenzo Pirrone, (den talentfulde unge vinmager), Michele Marini, (lagerchef), og François Colas, (marketingdirektør).

Natalie Oliveros “skræddersyr” vine, der viser forskellige facetter af Sangiovese-druen, respekterer appellationen af Brunello di Montalcino og afslører jordens mangfoldighed.
Siden Natalie Oliveros sluttede sig til ejendommen i 2011, har hun ledet La Fiorita mod økologisk certificering.

Vinmarkerne

Den ni hektar store La Fiorita Brunello di Montalcino-ejendom omfatter fire separate vinmarker - La Fiorita, Pian Bossolino, Giardinello og Poggio al Sole - hver med sin egen karakter.

Markerne dyrkes ved hjælp af spidset cordon-metoden, med en gennemsnitlig plante tæthed på 7.000 planter pr. hektar, mens udbyttet ligger omkring 6.000 kg pr. hektar (appellationens regler tillader maksimalt 7.000 kg pr. hektar for Brunello).

Den komplekse mangfoldighed af jorde, højder og mikroklimaer giver mulighed for at høste udvalgte dele af vinmarkerne på forskellige tidspunkter. Disse udvægelser vinificeres derefter separat for at opnå en mere præcis blanding til at skabe La Fiorita Brunello.

Processen

Høsten starter generelt mellem de sidste 10 dage i september og de første 10 dage i oktober. Fermenteringen finder sted i 5000 og 70 liters betonbeholdere, hvor mosten når en maksimal temperatur på 25°C. Macerationsperioden mellem mosten og drueskallerne kan vare mellem 14 og 20 dage.

På grund af det lave niveau af anthocyaniner i Sangiovese udføres "delestage og pump-over" regelmæssigt under fermenteringen og macerationen. Vinen tilbringer derefter 24 til 30 måneder i franske egetræsfade eller slavoniske fade på 25, 35 og 50 hektoliter.

Efter fadlagringen bliver vinen sendt tilbage i betonbeholdere i et par måneder, før den tappes på flaske. Vinen vil derefter ligge i flasken i to år, før den frigives til markedet.