Villa Canestrari, en 150 års historie
150 års tradition er en vigtig arv: et væld af erfaringer og viden, historier og værdier, som vi ønsker at bevare og udbrede gennem vores vine.
Vores vinmarker ligger i Illasi-dalen, hvor kalkstensterrænet i Valpolicella overlapper med Soaves vulkanske jord, hvilket giver os mulighed for at producere begge typer vin. Takket være de forskellige mikroklimaer producerer jorden druer, der fremhæver de typiske egenskaber ved vores vine og sætter os i stand til at eksperimentere med forskellige slags gamle lokale druesorter.
Venskabet
I mere end 20 år har vi importeret vin fra Villa Canestrari. Det startede som forretning, men da venskabet til ejeren af Villa Canestrari Francesco Bonuzzi hurtigt udviklede sig, blev det til meget mere end blot forretning. Vi har i dag et meget tæt venskab som bl.a. har budt på et utal af vinrejser/besøg på vingården.
Om vi er i Italien eller Francesco besøger os i Danmark er det altid en stor fornøjelse. Nu er samarbejdet 95% venskab og 5% business. Samarbejdet har også budt på flere ophold som ”assistent winemaker” hvor Søren bl.a. har hjulpet med at lave en af vores ikoniske wine, Botte 81.
Går én af vores vinrejser til det nordlige Italien, kan du være 100% sikker på at Villa Canestrari er på programmet.
Vinene er selvfølgelig helt i top og også i den absolutte top af Valpolicella vine. Køb af vin fra Villa Canestrari er altid et sikkert kort… Velbekomme
En langvarig tradition
Denne mangeårige tradition var allerede i sin tredje generation, da "Villa Canestrari" med sammensmeltningen af Bonuzzi- og Franchi-familierne – begge med mere end 120 års historie i vinproduktionens verden – blev skabt i 1990'erne og blev varemærke, der indkapslede virksomhedens nye filosofi, der omfatter de typiske kendetegn ved det lokale terroir, tradition og kvalitet.
I dag fortsætter fjerde generation vores forældres, bedsteforældres og oldeforældres hårde arbejde på en præcis, miljøbevidst måde og bevarer den passion for kvalitet, som altid har kendetegnet familien i over et århundrede.
FILOSOFI
Historien om Villa Canestrari begyndte i 1888
da Carlo Bonuzzi, faderfamilien og ejeren af et stort antal vinmarker i Illasi-dalen, dimitterede fra Royal School of Winemaking i Conegliano Veneto, hvilket bidrog til udviklingen af en aktivitet, hvor hans familie allerede var involveret.
Det var ham, der begyndte at tappe og sælge de vine, som familien producerede, som det kan ses på nogle af de etiketter, der er udstillet i vores vinmuseum.
Et hundrede og femogtyve års tradition er en vigtig arv: et væld af ekspertise, anekdoter og værdier, som vi søger at fastholde og gøre kendt gennem vores vine.
Vores vinmarker ligger både i zonen for Valpolicella og i den af Soave, hvilket giver os mulighed for at producere begge typer vin. Vores steder, takket være deres forskellige mikroklimaer, giver druer, der fremhæver de typiske egenskaber ved deres særlige oprindelsessteder.
Til en vis grad supplerer disse to meget forskellige zoner hinanden i vores måde at opfatte vin på: det er en gave, som landet tilbyder os, såvel som en chance for at give følelser og en mulighed for at bevare og videregive vores passion for vores område og vores konstante søgen efter kvalitet.