Luiano
Fra Napoli og Toscana
Alberto Palombo var søn af en familie med gamle traditioner inden for handel med stof og tekstiler. Han flyttede fra Napoli sammen med sin kone Licia og valgte Luiano som hjem, uden at vide at det senere ville blive hans virksomhed.
Allerede i begyndelsen af tresserne opgav gården den gamle form for blandet dyrkning af jorden for at dedikere sig til monokulturen af vin, hvor alle vinmarkerne blev genplantet. Albertos mål var at begynde at producere og markedsføre vin af høj kvalitet.
Og det lykkedes ham... så meget at også sønnen Antonio, og i dag børnebørnene Alessandro og Felicia, fortsætter projektet og tilføjer entusiasme og innovation til traditionen.
Et historisk sted, i hjertet af Chianti!
Luiano er et stednavn, en hel bakke dyrket med vinmarker på 20 hektar. Virksomhedens vinproduktion har historiske referencer, der går langt tilbage i århundreder, hvilket helt sikkert skyldes de unikke pedoklimatiske egenskaber, der kendetegner virksomheden.
Vinmarkerne er placeret på sydsiden og ligger på heterogene jorde med forskellige egenskaber og produktionspotentialer. Vi finder Alberese-jord og dens mere lokale version fra San Casciano-området, Pillola, som er en stor og lys sten, primært i jordene på mellemste højde, omkring 300 meter over havets overflade.
I de lavere områder finder vi lerjord med højt mineralindhold, mens vi i de højere områder, på 375 meter, finder Alberese blandet med siltler. Vi har også et stykke jord med galestro på den sydøstlige side.
Produktion
Vores vinkældre er formet efter den oprindelige strukturer af gården.
Vinificeringen foregår med en kapacitet på 200000 liter baseret på cementkar forbundet med et temperaturkontrolsystem.
Modningen sker i de gamle stenkældre, hvor vintønder af træ i forskellige typer, kapaciteter og ristningsgrader er placeret, så vi kan bruge de mest egnede redskaber i overensstemmelse med hver årgangs karakteristika.
Lagringskælderen veksler mellem beholdere af cement og stål og er velegnet til de endelige finesser af vinen og er integreret med aftapningsområderne, hvor linjen sammen med filtreringssystemet er placeret. Flaskerne opbevares i et klimatiseret miljø, som for nylig er blevet renoveret.
Fremtiden ser lys ud for Luiano
I dag er Luiano en dynamisk familiedrevet virksomhed, stærkt fokuseret på produktion af kvalitetsvine. Alessandro og hans søster Felicia fortsætter med at dyrke den lidenskab, der er givet videre fra deres bedstefar og far.
Luiano er en "åben" vingård; et sted at lære om vin på en sjov og legende måde. Kort sagt "vores måde".
Og hvis du vil have tekniske detaljer og seriøsitet, så bare spørg: dem har vi også!
Vi kan godt lide at tænke på hver vores flaske som en ekstra ven; både ved et muntert vennebord og som gæst i løbet af en aften i sofaen mens du nyder tv'et.