Poggio Ridente

Poggio Ridente er økologisk vingård i hjerte af Piemonte med fokus på økologisk produktion og kvalitet. Virksomheden har i alt 20 hektar, hvoraf 13 er vinmarker, omgivet af skove og hække, beliggende minimum 450 meter over havets overflade. Den økologiske linje bevæger sig nu mod et endnu mere fascinerende horisont: at blive omdannet til en biodynamisk gård.

Poggio Ridente opstod da man holdt fast ved landbruget

Cecilia Zucca og hendes familie fortsatte med landbrugsaktiviteterne i Cocconato, selv i de år, hvor mange flyttede fra landet til byen. Deres arbejde omfattede både vinavl og opdræt af den piemontesiske Fassone-ko, som giver en af verdens fineste kødtyper.

Cecilia Zucca fortæller:
"Efter jeg afsluttede mine studier, drømte jeg om at gå på Isef. Men min stærke forbindelse til naturen, jorden og byens rytme holdt mig tilbage, og jeg så også byens turistpotentiale. Folks fortællinger var fulde af nostalgiske minder om de bakker, hvor kvalitetsvin blev produceret.

Disse tanker blev en vigtig rød tråd, som samlede mine følelser og spændinger. Langsomt udviklede det sig til en fælles passion for vin mellem mig og Luigi.

Overvejelserne omkring økologisk og biodynamisk vinproduktion

"Økologisk vinavl" betyder, at man i marken kun bruger stoffer, der findes i naturen, eller som mennesker kan fremstille med enkle processer, til at beskytte og nære planterne. Ingen kemisk forarbejdning eller genetisk manipulation, ingen GMO'er, syntetiske gødningsstoffer eller pesticider, men kun "kontakt" midler, som forbliver på plantens overflade og især på de frugter, der skal høstes.
Økologiske druer nyder derfor en livscyklus, der ikke afhænger af kemi.

"Det er en åben dialog mellem mig, vores agronom og Luigi. I familien og på vingården diskuterer vi meget om, hvordan vi skal gribe ind i vinmarken og kælderen. Jeg har min fars traditioner foran mig, og jeg er overbevist om, at fremtiden i dag skal tage den del af fortiden, der er relevant, og dermed blive innovativ.

Anvendelsen af metoder, der nærmer sig biodynamik, er en ekstra mulighed for en lille virksomhed til at tilbyde et anderledes alternativ til de store produktioner og skabe en fascinerende vin, der er en direkte afspejling af jorden, hvor den stammer fra."