Quinta Da Calcada
Quinta da Calçada-kældrene blev grundlagt i 1917 i en paladsbygning fra det 16. århundrede, der spillede en historisk rolle i Amarante-regionen, og hvis indflydelse endda strækker sig til Portugal.
Vine er blevet produceret på Quinta da Calçada siden 1917. Oprindelsen tilhører António do Lago Cerqueira, en republikaner, vinmager, diplomat og grundlægger af Quinta da Calçadas kældre.
Vinho Verde-regionen havde været en officielt afgrænset region siden 1908. Denne anerkendelse markerede fødslen af Vinho Verdes identitet som et produkt med sin egen personlighed og stil. Quinta da Calçada er en af de ældste producenter i Vinho Verde-regionen med fokus på at producere hvide, rosé- og mousserende vine af anerkendt kvalitet.
Historie og knowhow
Quinta da Calçada har altid etableret sig inden for produktion af kvalitetsvine med fokus på fortolkning af terroirvine med speciale i hvid-, rosé- og mousserende vine.
Vinho Verde-regionen, som Calcada er beliggende i, er en unik afgrænset region i verden med cirka 20.000 ha plantede vinmarker.
Quinta da Calçada producerer vi vin med respekt for naturen. Vingården bruger hovedsageligt traditionelle vinfremstillingsteknikker, idet de altid forsøger at respektere frugtens udtryk.
Denne filosofi passer ind i den bæredygtighedspolitik, som de praktiserer hver dag i deres vingårds forskellige aktiviteter.
Casa da Calçada, en historisk bygning fra det 16. århundrede
I 2000 blev Casa da Calçadas historiske bygning omdannet til et boutiquehotel med Relais & Chateaux- signaturen og beholdt sine rødder som en vingård, hvor du i dag kan finde en Michelin-stjerne restaurant kaldet Largo do Paço, der fortløbende er klassificeret som en af de bedste restauranter i Europa.
Teknologien i vores kælder er tilpasset vores produktionsfokus: hvidvin og rosévin.
Vi fokuserer på at dyrke frugten: at vælge det optimale modningspunkt, høste og manuelt udvælge druerne efter vintype og omhyggeligt transportere dem til vingården.
De ønologiske teknikker, vi bruger, er baseret på bevarelse og respekt for frugt i naturen, udforsker de finesser, den tilbyder os, og som vi søger at afspejle i de vine, vi producerer.